Eurojackpot húzás ideje – Viszály a családban

Vilnius kicsi, a munkalehetőségek nem változatosak. A helyiek felszolgálók, eladóként dolgoznak, esetleg művészek. A szerencsések a központban laknak és gyakran airbnb-t működtetnek, mint Natti és Georg.

A pénz sosem elég

Natti édesanyja házát hírdeti, amiből férjével remekül megél, ám telhetetlen. Sosem állta a pénz, mégis egyre többre vágyott, amit plázákban ruhákra, utazásokra, kényelemre költhetett.

Mi lehetne egyszerűbb, mint bevonzani a pénzt? – gondolta Natti, és megvásárolta első szelvényét.
Hosszú meddő hónapok teltek el, de a nő nem adta fel. Hetente kétszer, kora este, a tévé előtt kuporgott, mert ez volt az eurojackpot húzás ideje.

Megindul a lavina
Egy átlag kedden, ami napközben takarítással, mosással telt, este a nő férjétől kiveszekedte, hogy sport helyett, az eurojackot húzás ideje elérkeztével, most is inkább az élő sorsolást nézhesse. Georgnak nem tetszett felesége viselkedése, de addig nem vette komolyan, míg Natti új heppje nem szabotálta rendszeresen a közös hétvégéket, utazásokat, családi programokat, a házassági évfordulújukat.
Georgnál betellt a pohár. Egyre gyakoribb, egyre komolyabb viszályok okozója lett Natti szenvedélye. A pár lassan elhidegült.

Több évnyi próbálkozás sem hozta meg az asszonynak a várt sikert, házassága romokban volt, kényelmes élete rég a múlba veszett.
Rájött, hogy olyasmi történik, ami tönkreteszi őket. Összeszedte magát és eldöntötte, hogy rendbehozza szétesett életét.
Minden bevételét párterápiára és dühkezelésre fordította. Lenyugodott lassan, utazgatni kezdtek, férjével újraépítették korábbi életüket. Mindennapjaik lassan visszatértek a régi kerékvágásba.
Napjainkban az eurojackpot húzás ideje már ismét esemény a házaspár életében: kedd esténként étterembe járnak, hétvégéiket pedig spa-ban, remek hangulatban töltik.

About Rita

Check Also

Művészeti, kulturális

Művészeti, kulturális állások a salgotarjanallas.hu portálon

Salgótarjánban a művészeti és kulturális állások széles skálája kínálja magát azoknak, akik szenvedélyesen érdeklődnek ezen …